Om et|cetera

Min mamma har försett Norrköping med soppa inspirerad av hela världen sedan 1998. Det började med ett kafé på Norrköpings Konstmuseum. Nu har vi en egen designbutik på Skolgatan i Norrköping där vi varje lunch serverar vegetarisk och ekologisk soppa och nybakat bröd. Kaffet är krav- och rättvisemärkt.

Tanken är att du ska känna dig lite som hemma och sköta dig själv. Du betalar i kassan och tar sedan soppa och bröd själv. Kanske sätter du dig vid det runda bordet i hörnet, om det inte är sålt. För nästan allt du ser inne i butiken är till salu – även möblerna som är utvalda och handplockade från loppisar och auktionsverk. Och det är många som kommit förbi på en lunch och gått därifrån med en tavla, en kudde eller en av de många lamporna.

Den röda tråden för det vi säljer och visar upp är att det är saker vi själva tycker om. Och de får gärna blicka bakåt och plocka upp inspiration från historien. Vi har valt produkter av formgivare och konsthantverkare som arbetar med hållbara material och design och har hantverket som ledstjärna, många av dem återbrukar idéer och material.

Det är just lusten och impulsen som driver oss och butiken. Det bara blir, brukar vi säga. Och det är likadant för våra gäster. Det finns alltid något nytt, okänt och spännande. Sätt dig vid ett bord med någon du inte känner och ät en tallrik soppa så kommer du förstå vad vi menar.

Välkommen in!

Maja och Ana Bohlemark


Läs artikeln om oss hos Norrköpings tidningar

Lyssna och läs om våra inredningstips från Radio Östergötland P4