Visningslägenheten Vallastaden

Försäljning av stora delar av inredningen i lägenheten på onsdag 27/9 kl 15-19. Välkommen!

Vi har varit med och inrett lägenhet nr H69 där de fiktiva hyresgästerna Vilma, 76, och Fariha, 17, bor tillsammans i ett härligt och hållbart hem som sprudlar av energi och kreativitet. De älskar att handla på loppisar och att umgås med andra människor och varandra. De uppskattar konsthantverk och återbruk, har gröna fingrar och en lekfull inställning till inredning. Fariha har kommit till Sverige som ensamkommande flykting och har just fått uppehållstillstånd och flyttat in hos Vilma, tillsammans planerar de för en trygg framtid.

IMG_2618

Lägenheten är hyresrätt på 3 rok i Stångåstadens plusenergihus.

Ansvarig kreatör för inredningsprojektet är Martin Kihlberg på ÅWL arkitekter.

Här är ett litet Youtube-klipp inspelat i butiken.

Han letade länge efter någon som kunde hjälpa till att förverkliga idéerna till detta projekt, tills det en dag slog honom, på sin vanliga sopllunch hos oss på etcetera att han satt mitt i just den varma inredning som skulle passa perfekt. Vi var mer än gärna med och har haft väldigt kul och lärt oss mycket av att arbeta ihop med Martin.

Inredningen kommer från flera håll och det allra mesta är till salu vid bo-expots slut 24/9 2017.

Det vi bidragit med kommer från egna butiken och våra second hand förråd. Ett särskilt tack till några av våra leverantörer som varit så snälla och lånat ut rekvisita till lägenheten:

IMG_2643

Eva Davidsson, otroligt skicklig och välutbildad konsthantverkare som lånat ut sina fantastiska blomsterlampor. Besök gärna Hemslöjdens Galleri på Storgatan i Linköping där Eva visar kläder tom 16 september!

IMG_2647

Marie Söderholm, krukmakare som vi tycker mycket om. Vi säljer hennes koppar, kannor och fat i butiken och nu har hon lånat ut sina större alster samt några pyttesmå spillkummar och kanna till oss.

IMG_2644

Kueen, Karoline Lenhult som designar de mest fantastiska mönster på underbara sidensjalar mm har lånat ut en hallonkudde och en stor sidenscarf.

IMG_2616

RioRio, Linköpingsbaserad designduo som gör stickade plädar att älska. Vi säljer dem i butiken men fick för tillfället låna en som vi hade slut på i hyllan.